Resene Commercial Fit Out Project

HTMLCode

Project: 188 Quay Street Lobby, Wellness & Meeting Suites

Entrant

Savory Construction

Project Partners

Bluewater Project Management (Project Managers), Jensen McArley & Associates (Engineer), Savory Construction (Construction Company), Warren & Mahoney (Architect/Designer)

Owned By

Precinct Properties New Zealand Limited

188 Quay Street Lobby was previously a vast and unused lobby space in the HSBC Building on Auckland's waterfront. It is now a contemporary lobby with a variety of amenities to support the tower tenancies. Central to the design is a giant ‘glasshouse’ which anchors the space, it was constructed using linit glass mounted to secondary steel with artificial planting behind. The lobby has been divided into three zones. ""Work"", a comfortable space with a variety of soft settings for group and individual work. ""Meet"", a new generator meeting suite, with large seminar and boardroom spaces and ""eat"" which features two new cafes and a new kitchen. The consultants on this project actively worked together to achieve the brief and overcome the challenges. The team had to be mindful of noise restrictions to reduce disruption to tenants along with logistical challenges such as nearby streets being closed due to Commercial Bay construction.

Project: 205 Queen St Lobby

Entrant

Cachet Group

Project Partners

Cachet Group (Architect/Designer/Client Relations Manager/Project Coordinator/Project Director/Project Manager), Colliers (Client Project Manager), Colliers Real Estate Management (Client Representative), Roxy-CES (NZ) Limited (Client)

Owned By

Cachet Group

Located in the heart of Auckland CBD, 205 Queen Street is a vibrant, inviting, and welcoming area. It hosts a generous lobby and café, along with four main entrances that provide direct access to the two high-rise towers This project required a thoughtful design process to deliver a space that provided additional amenities, improved the flow of people while retaining the look and feel of the space. This included the warm pink hue from the stone flooring that formed the base of the colour palette and the unusual geometric roof structure. Working in a live site with an operational café, was a challenge. This required the majority of the joinery and metalwork elements, which were powder coated with a custom colour, to be prefabricated and welded off site. To overcome this challenge, there was close coordination and collaboration between the designer, structural engineer, manufacturer, and installer.

Project: Bluelab

Entrant

Unispace

Project Partners

Unispace (Architect/Designer/Construction Company)

Bluelab is an innovative, agricultural technology company that exports specialist horticultural instrumentation, and testing equipment. The company needed to expand its office space beyond its current small workshop. This resulted in the conversion of a small industrial workspace into an innovative office, production, and warehousing operation. The project timeframe was critical to minimise disruption to the operation and align construction with the quieter periods of the year. This meant overcoming council processing delays and Covid 19 Lockdown in March 2020. A staged project plan was developed to ensure the businesses production could continue around the build.

Project: DLA Piper

Entrant

Savory Construction

Project Partners

Beca (Engineer), Jasmax (Architect/Designer), Rebbeck Dunn Watters (Project Managers), Savory Construction (Construction Company)

The DLA Piper Auckland fit out occupies levels fourteen and fifteen of the PwC Tower. Level fifteen includes front-of-house, client amenities and staff occupancy, while level fourteen is dedicated to staff occupancy only. An inter-floor staircase provides connectivity between the floors and the teams occupying them. This was an essential element in the space, highlighting the concept of flow and connection. The seamless spiraling form features precision Laminex solid surface cladding. The space includes interconnected and engaging areas which combine to provide a sense of community and wonder. The project needed to be coordinated with the base build contractor to allow a partial handover so work could begin in advance of the base building being complete.

Project: MediaWorks Radio Fit Out

Entrant

Hawkins Limited

Project Partners

AECOM (Engineer), Hawkins Limited (Construction Company), Warren & Mahoney (Architect/Designer)

Owned By

MediaWorks

The MediaWorks radio fit out is for a national radio broadcast centre to house their eight radio brands together for the first time. Previously spread across four different locations, the new site, an undeveloped warehouse, provides the opportunity for Mediaworks people to influence and characterise their workplace through time – amplified by the environment and culture. The studio and production suite have been designed to perform at an industry-leading level, incorporating significant new broadcast technology. Rather than a new build, the decision to repurpose office accommodation was driven by sustainability, location, and footprint.

Project: NBS

Entrant

Scott Construction Limited

Project Partners

Jerram Tocker Barron Architects (Architect/Designer), Scott Construction (Construction Company)

Owned By

NBS

The project involved a full refurbishment of the Nelson Building Society’s (NBS) flagship facility, where the company has been based since 1910. The project involved a full refit including replacement of all existing services with new, energy efficient systems. With the fit-out largely complete, the roof and support structure were fully redesigned and replaced. The reason for this was because the existing roof was in poor condition with significant leaks found during construction. Structural upgrades to brace and infill a large floor void were required, featuring a significant portal frame of structural steel. This work took place within the existing building shell with its only access from Nelson’s busiest pedestrian street. Despite these challenges, the internal fit out was completed to a very high standard and continues to serve as the flagship NBS office.